Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟ-ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-Ι.Μ.ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ



  

                       Οδοιπορικό    Χαλκίδα - Διακοπτό – Καλάβρυτα – Ι.Μ. Αγίας  Λαύρας – Κιάτο - Χαλκίδα


  


 Την  Κυριακή 9 Ιουλίου με την συμμετοχή μελών & φίλων , ο Σύνδεσμος εξόρμησε στην Πελοπόννησο. Επισκεφθήκαμε το  Διακοπτό και με τον οδοντωτό  -  παράλληλα με τα χνάρια του ποταμού Βουρραικού – μέσα από μια καταπράσινη φύση με γεφύρια φτάσαμε στα Καλάβρυτα.




Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και  κατευθυνθήκαμε προς την  Ι. Μονή της  Αγίας Λαύρας όπου  οι μοναχοί  μας  ενημέρωσαν για την ιστορία , τα ιερά Λείψανα & Κειμήλια , τα συγγράμματα και το λάβαρο της ορκωμοσίας από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό των αγωνιστών του 1821 (το παραπέτασμα της  Ωραίας Πύλης του Ναού), η πρώτη, δηλαδή, σημαία του ελληνικού έθνους που βρίσκετε σε  περίοπτη θέση μαζί  με τα όπλα των αγωνιστών , στο μουσείο της Μονής .



Επιστρέψαμε  στα  Καλάβρυτα  . Περιηγηθήκαμε στην  μαρτυρική  πόλη και  ξαποστάσαμε  στην κεντρική  πλατεία  , για  φαγητό.
Το απόγευμα παίρνοντας τον δρόμο της  επιστροφής , με  ενδιάμεση  στάση στην όμορφη  παραλία του  Κιάτου , φτάσαμε το βράδυ  στην Χαλκίδα .
Οι συμμετέχοντες αναζωογονημένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την άριστα  οργανωμένη  εκδρομή, ανανέωσαν το  ραντεβού για  την επόμενη δράση του Συνδέσμου ,  αρχές Σεπτεμβρίου , με διήμερη εκδρομή στην Παναγία Σουμελά / Βέροια. Την εκδρομή συνόδευσαν  ο  Πρόεδρος   Βαρυτιμίδης  Μιχαήλ  και  ο  Έφορος   Τζαχρήστος   Χρήστος.

     
     
Για το  Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος
ΒΑΡΥΤΙΜΙΔΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ
Εφ. Τχης ( ΔΒ )








               














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου